TEKMOVANJE HARMONIKARJEV V DOBREMPOLJU

  • Naslovnica > Tekmovanje harmonikarjev v Dobrempolju

TEKMOVANJE HARMONIKARJEV VIDEM DOBREPOLJE

24.8.2019 se je v okviru prireditve Dobrepoljsko krompirjevanje odvilo 1. tekmovanje harmonikarjev Videm Dobrepolje. Tekmovanje, ki so ga pripravili tamkajšnji organizatorji je bilo nekaj posebnega saj se je zgodilo prvič v teh krajih. Lepo število obiskovalcev si je ogledalo in prisluhnilo harmonikarkam in harmonikarjem, ki so nastopili v 5 starostnih kategorijah. Tekmovanje harmonikarjev v Dobrempolju oziroma Vidmu si bodo zapomnili tako tekmovalci kakor obiskovalci saj so se organizatorji po vseh močeh potrudili pripraviti za vsakogar nekaj. Tudi nagrade kot so pokali, priznanja in praktične nagrade so prejeli domala vsi tekmovalci, kar bo vsem lepa vzpodbuda za naprej.

TEKMOVANJA SO SE UDELEŽILI TUDI NAŠI UČENCI

Na tekmovanju so nastopili tudi harmonikarji in harmonikarke šole harmonike pod vodstvom svetovnega prvaka Martina Težaka. Luka Ban, Anja in Katja Zelnikar, Rebeka Nadu, David Fajdiga, Aljaž Zelnikar, Žan Štefanc in Blaž Težak so si z odličnimi nastopi priigrali čudovite nagrade.

-V prvi otroški kategoriji je 3. mesto zasedel naš harmonikar David Fajdiga s skladbico Divja kri. V 2. starostni kategoriji sta si 2. mesto delili Katja in Anja Zelnikar, na 3. stopničko pa se je povzpel Žan Štefanc. Anja je zaigrala Miheličevo Na ribniškem sejmu, Katja Ob bistrem potoku je mlin v priredbi mentorja Martina Težaka in Žan Štefanc skladbo Majsko cvetje Franca MIheliča.

-V 3. kategoriji je slavil in tako zasedel 1. mesto Luka Ban, ki je bil tudi med vsemi tekmovalci najbolje ocenjen s strani komisije. Z venčkom od Prekmurja do Istre v priredbi Martina Težaka je pokazal največ različnih težavnostnih glasbenih prvin, sama izvedba pa je bila ravno tako odlična.

-V 3. kategoriji pa je bil odličen tudi Aljaž Zelnikar, ki prihaja iz Male vasi pri Grosupljem. Predstavil se je z potpurijem Belokranjskih ljudskih pesmi (Hruške, jabuke, slive, Igraj kolo in Pastirče mlado in milo v priredbi Martina Težaka). Aljaž je zasedel je odlično 2. mesto v tretji starostni kategoriji od 13 do 18 let.

-V 4. kategoriji se je predstavil še naš Blaž Težak, ki je ravno tako izjemen mlad harmonikar naše šole. Na tekmovanju kjer si je priigral 1. mesto je nastopil predvsem z namenom podpore 1. Dobropoljskemu tekmovanju harmonikarjev.

ZAHVALA ORGANIZATORJU

Biti organizator tekmovanja harmonikarjev še zdaleč ni lahko, zato organizatorjem 1. tekmovanja, ki se je odvilo v Vidmu čestitamo za ves pogum in vložen trud. Ravno tako se organizatorju s strani naše šole, kakor tudi s strani naših učencev in staršev zahvaljujemo za povabilo, za lepo preživete trenutke ter vso pozornost, ki ste nam jo namenili. Z veseljem smo se udeležili tekmovanja in z veseljem bomo zopet z vami v prihajajočih letih. Ostale pa vabimo, da se prihodnje leto srečamo na 2. tekmovanju harmonikarjev v Videm Dobrepolje, ki se bo odvijalo v sklopu njihove prireditve Dobropoljsko krompirjevanje.

GALERIJA SLIK IZ TEKMOVANJA

Zasebni izobraževalni center

Šola diatonične harmonike pod vodstvom absolutnega svetovnega prvaka Martina Težaka

Informacije:
Diginet d.o.o.
Slamna vas 28, 8330 Metlika

E-Pošta: info@digi-net.si
Telefon: 041 436 469
Telefon: 070 625 257

Davčna št: 44639201
Matična št: 8768439000
TRR: IBAN SI56 6100 0002 4963 103

Poučujemo v Novem mestu, Grosuplju in Metliki!

ŠOLA SVETOVNEGA PRVAKA

Vpišite se v najpopularnejšo šolo harmonike
30,00 € 1x letno

CENIK STORITEV

1. VPIS V ŠOLO HARMONIKE SVETOVNEGA PRVAKA:
– Prvi vpis: 25 €
– Nadaljevanje: 25 €

2. PROGRAMI ŠOLE:
– Malček: 49 €/mesec
– Solist: 69 €/mesec
– Glasbenik-Tekmovalec: 79 €/mesec
– Program Virtuoz: 89 €/mesec

3. ORKESTRI:
– Veliki orkester – Vsak lahko sodeluje
– Orkestralni orkester – 18 €/mesec

4. IZPOSOJA HARMONIKE:
– od 0 € do 40 €/mesec

5. POWER PLAY:
– od 8 € do 15 €/mesec

6. POPUSTI:
– 5 % popusta na vpisanega drugega in vsakega nadaljnjega družinska člana.