MARTIN TEŽAK - GLASBENI USPEHI

  • Naslovnica > Martin Tezak > Glasbeni uspehi

IZJEMNA TEKMOVALNA POT

Zakaj je tekmovalna pot svetovnega prvaka Martina Težaka tako posebna?
Posebna je predvsem zato, ker je bila njegova tekmovalna pot od prve stopničke do najvišje stopničke na svetu dolga le 2 leti in 5 mesecev. Izjemne visoke rezultate, ki jih je nanizal v tako kratkem času ni ne v preteklosti pa vse do danes presegel še nihče. Po prejemu naziva ABSOLUTNI SVETOVNI PRVAK je sklenil zaključiti svojo tekmovalno pot z rekom, nikoli ne reci nikoli.

  • Absolutni svetovni prvak 2010 – (Italija, Rim, Rocagorga)
  • 1. mesto in Svetovni podprvak 2009
  • 1. mesto na svetovnem prvenstvu 2008
  • 1. mesto in Evropski Senior prvak 2010 (Attimis)
  • 1. mesto in Evropski Senior prvak 2009 (Attimis)
  • Absolutni zmagovalec mednarodnega tekmovanja Avsenik 2009
  • 2/2 zaporedni zlati plaketi državnega tekmovanja
  • Nagrada za najboljšo izvirno ljudsko priredbo 2009, 2010, 2011
  • Številna prva mesta na regionalnih tekmovanjih …

Martin Težak je prejemnik Ganglovega priznanje na področju kulture in umetnosti 2010.


DRUGI ZANIMIVI GLASBENI DOSEŽKI MARTINA TEŽAKA

Ali ste vedeli?

1.) Martin Težak je neprekinjeno igral diatonično harmoniko v času 36 ur in 54 minut. Po pravilih Guinessove knjige rekordov bi se lahko zapisal v knjigo rekordov a vpisa ni naredil. Zakaj? Ker predvsem ni bil zadovoljen z organizacijo in z izvedbo nekaterih glasbenih del! In kdo je bil organizator? On sam, Martin Težak :)! Ja, res je! Približno 50 izvedenih del (od sicer nekaj čez 500) niso bila izvedena po njegovih osebnih merilih kar je bil ob organizaciji glavni razlog. Ker tri dni pred podiranjem rekorda zaradi samostojne celovite organizacije ni spal vsega skupaj niti 8 ur, so bile sicer težave pričakovane.  Zanimivo pa je tudi to, da se je le nekaj pozneje po Sloveniji na dolgo in široko pisalo o harmonikarju, ki za vzporednico z Martinom ni bil niti blizu rekorda, saj se niso upoštevala niti osnovna merila Guinessove knjige. Še dandanes omenjeni harmonikar javnosti in medijem nikoli ne navede resnice in se še vedno občasno postavlja z dosežkom, ki ga v resnici nikoli ni bilo.

2.) Martin Težak pa je bil kot kondukter vpisan v Guinnessovi knjigi rekordov za vodenje in taktirko največjega 1137 članskega orkestra harmonikarjev v sklopu Panonike-harmonike avgusta 2011. Podatek pa žal po treh letih ni več viden saj so rekord presegli na Kitajskem v letu 2014 z 1361 harmonikarji.


KAJ PA USPEHI UČENCEV?

Da postanemo boljši kot svetovni, evropski ali kateri drugi prvak se moramo v prvi vrsti zavedati, da je igranje glasbila kot neomejena in nedokončana pustolovščina. Nikoli ni pravzaprav konca. Za uspeh na tekmovalni poti mladega harmonikarja/ke so predvsem pomembne tri stvari. Kot prvo priden, delaven in vesten učenec, ki si želi uspeha. Na drugem mestu so starši, ki svojemu otroku omogočijo vse potrebno za igranje, reden obisk šole, vožnjo na tekmovalne nastope ter mu nudijo podporo in vspodbudo. Na tretjem mestu se nahaja harmonikarjeva šola oziroma učitelj, ki mora učencu zagotoviti pripravo zahtevnih glasbenih del, aranžmaje in priredbe ter nuditi visoko kvaliteto izobraževanja. Uspehi harmonikarskega virtuoza Martina Težaka in uspehi učencev šole dokazujejo, da je to šola harmonike, kjer ne morete zgrešiti. Če se nam želite pridružiti tudi vi nas pokličite ali nas kontaktirajte. Vabljeni v šolo harmonike virtuoza in svetovnega prvaka Martina Težaka.

SE NAM ŽELIT PRIDRUŽITI?

Pišite nam ali nas pokličite na 041 436 469 (Martin Težak).

Ime in priimek *
Fill out this field
Telefon *
Fill out this field
Vaš e-poštni naslov *
Vnesite veljaven e-naslov.
Zadeva sporočila
Select an option
Vaše sporočilo
Fill out this field
Politika zasebnosti *
You need to agree with the terms to proceed
Koliko je 20 - 9 = ?
Enter the equation result to proceed

Zasebni izobraževalni center

Šola diatonične harmonike pod vodstvom absolutnega svetovnega prvaka Martina Težaka

Informacije:
Diginet d.o.o.
Slamna vas 28, 8330 Metlika

E-Pošta: info@digi-net.si
Telefon: 041 436 469
Telefon: 070 625 257

Davčna št: 44639201
Matična št: 8768439000
TRR: IBAN SI56 6100 0002 4963 103

Poučujemo v Novem mestu, Grosuplju in Metliki!

Virtuoz na harmoniki Martin Težak
Master Class

ŠOLA SVETOVNEGA PRVAKA

Vpišite se v najpopularnejšo šolo harmonike
30,00 € 1x letno