ŠOLA HARMONIKE

  • Naslovnica > Šola harmonike

ŠOLA DIATONIČNE HARMONIKE POD VODSTVOM VIRTUOZA MARTINA TEŽAKA

Šola harmonike in poučevanje diatonične harmonike deluje pod vodstvom absolutnega svetovnega prvaka in dvakratnega evropskega senior prvaka Martina Težaka. Svoja vrata je šola uradno odprla 1. septembra 2010, čeprav je Martin Težak pričel svoje znanje prenašati na druge harmonikarje že pred letom 2000. Virtuoz kot so ga že takrat mnogi poimenovali je s predanim in trdim delom predvsem pa z ljubeznijo do svojega dela z leti prerasel v enega od  najboljših, če ne celo najboljšega mentorja in učitelja na svetu. Zakaj ravno on najde prave rešitve za vsakega harmonikarja kljub raznovrstnosti človeških lastnosti pa kot pravi ima naravni občutek, znanje in sposobnost razvijanja posameznika na individualni ravni saj ista kopita kot jih uporabljajo drugi veljajo le za nekaj odstotkov harmonikarjev. Za skoraj vsakega je torej potrebno najti pot, ki je namenjena samo njemu.

IN KAKO POTEKA POUČEVANJE?

Poučevanje diatonične harmonike poteka na individualni ravni, zahtevnost pa se prilagaja sposobnostim učenca. Naša šola je edinstvena v prepoznavanju človeških slabosti in prednosti za igranje diatonične harmonike, zato že v začetni fazi pričnemo odkrivati vse značilnosti posameznika. Z različnimi tehnikami nato slabosti in prednosti odpravljamo oziroma nadgrajujemo. Mnoge smo pripeljali od popolne nemotoričnosti do visokega nivoja tehnike, mnogim razvili osebnost, nekaterim brez kakršnega koli občutka razvili izjemno dinamiko, mnogim izboljšali slušnost in celo enega harmonikarja iz dobesedno 0% procentov posluha pripeljali na ca 50% razvitosti posluha. Danes igra mnoge različne pesmi na zavidanja vrednem nivoju, ki ga v večini šolah ne dosežejo kljub mnogo boljšimi začetnimi pogoji.

Sicer pa naša šola harmonike nima starostnih omejitev in je namenjena vsem, ki imajo željo igrati diatonično harmoniko. Vodilo v naši šoli harmonike je nuditi najsodobnejše in najkvalitetnejše izobraževanje na področju diatonične harmonike v Sloveniji in nam tudi uspeva. Odločitev je le še na posameznikih oziroma starših otrok. Tisti, ki si želijo izobraževanja na visokem nivoju oziroma si želijo le najboljše pogoje zase oziroma za svojega otroka, tisti izberejo našo šolo.

TEHNIKA IGRANJA

Tehnika igranja je eden najpomembnejših tehničnih elementov igranja vsakega glasbila. Od prvih korakov vas usmerjamo na pot do osvajanja profesionalnega tehničnega igranja. Na to pot vas peljemo z različnimi tehničnimi elementi, različnimi strukturami več prstnega preigravanja in posebnimi tehničnimi vajami, ki izboljšujejo motorične spretnosti. Vodja šole v nekaj minutah prepozna nivo harmonikarjevih spretnosti in na kakšen način tudi v najtežjih primerih korenito izboljšati te sposobnosti in kvaliteto igranja. Če imate težave oziroma si želite povečati sposobnosti preizkusite in presenečeni boste nad svojim rezultatom že v 2 mesecih.

INDIVIDUALNE URE POUČEVANJA

Ure vsem učencem in učenkam omogočamo na individualnem nivoju. Poučevanje diatonične harmonike na induvidualni ravni ima velike prednosti pred vsako drugo obliko poučevanja. Ob individualnem poučevanju harmonike je učitelj v celoti posvečen trenutnemu učencu/ki.

DINAMIKA IGRANJA

Dinamika igranja v naši šoli je prvovrstna in daleč pred drugimi. Smo tudi zgled tovrstnega igranja mnogim šolam, ki si želijo tovrstnega igranja tako v preprostih skladbah kakor tudi v tehnično zahtevnih skladbah.

NAUK O GLASBI

Omogočamo nauk o glasbi tako nižjo stopnjo, ki traja 6 let, glasbeno teorijo za odrasle, ki traja 4 leta in sodobno glasbeno teorijo, ki je primerna za vse, ki so končali nižje glasbeno šolanje (v javni ali zasebni šoli) in bi radi svoje znanje nadgradili in poglobili.

POUČEVANJE PO ENEM VZORCU NI DOBRO

Ker smo si med seboj zelo različni učenje po enem “vzorcu” ne prinaša mnogo učinkovitih rezultatov. Koristi zgolj in predvsem tistim, ki nimajo veliko motoričnih težav in težav s posluhom. Pa vendar to počnejo vse šole v Sloveniji zaradi neznanja in pomanjkanja občutka. Načine sosledij prstnih redov in drugih tehničnih segmentov je potrebno razumeti v več smereh. Ravno tako je potrebno pripraviti posebne vaje, ki so pripravljene za točno določenega harmonikarja. Tako lahko iz posameznika postopoma dobimo le najboljšo tehniko, ki je zanj primerljiva v danem ciklusu učenja. S časom lahko vsak harmonikar mnogo pridobi na izvajanju prvin in spretnostih v kolikor ga izbrana šola harmonike pravilno in postopoma vodi na način sistematičnega tehničnega prilagajanja.

IZPOLNJUJEMO VAŠE ŽELJE

V šoli upoštevamo želje vsakega posameznika. Igrati na diatonično harmoniko je v prvi vrsti ljubezen do glasbe in glasbila zato je v prvi vrsti najpomembnejše za harmonikarje, da se učijo pesmi po svojih željah. Je pa pomembno, da se učijo tem bolj dovršeno in v glasbenih smernicah že od samega začetka ter ima omogočeno strokovnost, ki je v veliko primerih ključnega pomena v prihodnosti. Poučevanje diatonične harmonike v naši šoli poteka strokovno in dovršeno v vseh pogledih.

BASIRANJE IN MEHOVANJE

Profesionalna tehnika basiranja in mehovanja še zdaleč ni tako preprosta kakor na prvi pogled deluje. Kaj pa gre lahko narobe, ko pa basna stran v osnovi na diatonični harmoniki vključuje skupno zgolj 11 spremljevalnih basov, meh pa se samo razteguje in stiska. Žal temu ni tako! V naši šoli harmonike boste to imeli priložnost spoznati in se naučiti. Basiranje in mehovanje je steber kvalitetnega igranja diatonične harmonike in steber dinamike. Bodite pozorni in hitro boste opazili, da naši učenci neprimerljivo boljše obvladajo mehovanje in igrajo z mnogo več dinamike.

IZVIRNOST, NAPREDNOST IN VZTRAJNOST

Vedno smo se trudili biti izvirni in še danes je temu tako. Naučimo lahko mnoge avtorske pesmi, avtorske ljudske priredbe in koš vsestranskih melodij pri katerih večina ne najde pravih rešitev. V naši šoli so zrastle tudi ideje o G molu in ustvarili smo avtorske najpoplnejše tablature za harmoniko Symphony. Realizirali pa smo tudi koncept in idejo o Harmonikarskih igrah.

PROFESIONALEN PRISTOP IN ODNOS

Naš pristop in odnos v glasbeni šoli je do vseh obiskovalcev, učencev, staršev ali zakonitih zastopnikov profesionalen. Naše delo boste imeli čas spoznati v kratkem času in se tudi prepričati, da je delo, kvaliteta in odgovornost v naši šoli vrlina. Ravno tako poučevanje diatonične harmonike poteka na profesionalni in odgovorni ravni.

GLASBO JE POTREBNO RAZUMETI

Ena najtežjih stvari, ki se jih je težko naučiti in še težje razumeti. Pomembna lastnost, ki jo mora učitelj imeti, če želi učenca ujeti v svet glasbene izpovedi, ustvarjalnosti in domišljije je njegov pogled na različne stvari v življenju ter jih znati utemeljiti s primeri, ki soglašajo z bistvom glasbe.

PRILAGAJANJE POSAMEZNIKU

V naši zasebni šoli harmonike svetovnega prvaka učencem, ki imajo takšne ali drugačne motorične, razumske ali slušne težave prilagajamo zahtevnost na njemu dostopen način. Vsakomur znamo prisluhniti, se mu prilagoditi in zanj pripraviti primeren program. V teh primerih še posebej prav pride izkušenost učitelja saj se s prilagajanjem spremeni tudi prstna tehnika, basovska tehnika in velikokrat vlek meha.

ŠIRJENJE GLASBENIH VREDNOT

V naši glasbeni šoli harmonike si prizadevamo do širjenja človekovih moralnih in drugih vrednot. Le te bi morale biti tudi na splošno pravilo in ne izjema, da bo glasbeni svet tem lepši, pravičnejši in boljši. Hkrati učence vzpodbujamo pri delu, nagrajujemo za njihov trud ter spoštujemo njihova mnenja.

SHEMATSKI ZAPISI – TABLATURE ZA HARMONIKO

Tablature za harmoniko Symphony so odlična priložnost za vsakogar, ki išče optimalno obliko samostojnega učenja. Tablature omogočajo hitro, kvalitetno in predvsem pravilno samostojno učenje igranja na diatonično harmoniko. So izdelek, ki je plod 20 letnega razvoja. Izdelek vam z naročilom omogoča še osebno asistenco svetovnega prvaka in dvakratnega evropskega senior prvaka Martina Težaka. Martin Težak ima za seboj več kot 1000 glasbenih nastopov, 400 učencev in skoraj 20 letne učiteljske izkušnje.

IGRANJE V GLASBENIH SMERNICAH

Igranje diatonične harmonike v glasbenih smernicah je velik doprinos posameznemu harmonikarju zato v naši šoli temu namenjamo veliko pozornosti. Tudi vsi tablaturni in notni zapisi, ki so namenjeni pomoči so pripravljeni v glasbenih smernicah kakor tudi v primerih prilagajanja zahtevnosti učencu.

LOKACIJE POUČEVANJA

Šola harmonike svetovnega prvaka Martina Težaka vam je sedaj mnogo bližja in bolj dosegljiva. Nahaja se na Seidlovi 29 (GRC) v Novem mestu, na Adamičevi 42 v Grosuplju in v okolici Metlike na naslovu Slamna vas 28. Naša šola harmonike vam omogoča, da iz sebe iztisnete največ. V šoli organiziramo tudi posamezne nastope, koncerte, vsi učenci naše šole pa lahko sodelujejo v harmonikarskem orkestru skupinske glasbe ter najbolj zavzeti tudi v orkestru orkestralne glasbe. Učence po želji vključujemo v ansambel in jih vodimo, omogočamo snemanja, fotografiranja in v letu 2022 tudi snemanje videospotov učencev.

VODENJE NA TEKMOVALNI POTI

Harmonikarjem naše šole omogočamo vso podporo na glasbeni tekmovalni poti. S celovitim programom, ki zajema vse potrebno ga vodimo na lepo in uspešno tekmovalno pot. Učencem omogočamo tudi ugodna studijska snemanja v kolikor želijo izdati posebne pesmi na cd nosilcu zvoka.

ZAIGRAJ Z NAMI, ZAIGRAJ S SVETOVNIM PRVAKOM!

Na zastavljena vprašanja odgovarjamo v najkrajšem možnem času! Lahko pa nas tudi pokličete na 041 436 469 (Martin Težak).

Ime in priimek *
Fill out this field
Telefon *
Fill out this field
Vaš e-poštni naslov *
Vnesite veljaven e-naslov.
Zadeva sporočila
Select an option
Vaše sporočilo
Fill out this field
Politika zasebnosti *
You need to agree with the terms to proceed
Koliko je 18 + 14 = ?
Enter the equation result to proceed

ŠOLA SVETOVNEGA PRVAKA

Vpišite se v najpopularnejšo šolo harmonike
25,00 € 1x letno

Zasebni izobraževalni center

Šola diatonične harmonike pod vodstvom absolutnega svetovnega prvaka Martina Težaka

Informacije:
Diginet d.o.o.
Slamna vas 28, 8330 Metlika

E-Pošta: info@digi-net.si
Telefon: 041 436 469
Telefon: 070 625 257

Davčna št: 44639201
Matična št: 8768439000
TRR: IBAN SI56 6100 0002 4963 103

Poučujemo v Novem mestu, Grosuplju in Metliki!